Projektledare Logistik

Är du en driven, affärsmässig, kommunikativ person som har erfarenhet från en roll inom logistik? Vill du arbeta i en samhällsviktig verksamhet i en framtidsbransch där energiinfrastruktur ständigt behöver utvecklas? Då är detta något för dig!

ONE Nordic är en av Sveriges ledande aktörer inom området smarta mätare. Vi hjälper energiproducenter, energidistributörer och energianvändare att hitta lösningar som lever upp till Energimarknadsinspektionens nya krav för att påskynda utvecklingen mot smartare elnät och främja nya energitjänster.

Vi växer inom området Smart Metering och behöver förstärka vår fältorganisation för att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster och tillvarata de möjligheter som uppkommer. Vi söker en driven, kommunikativ Projektledare Logistik som sitter som ansvarig för mätarlogistiken i ett av Sveriges största Roll-Out projekt. Placering för tjänsten är i Segeltorp eller Akalla i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Följande arbetsuppgifter ser vi kommer ingå i tjänsten som Projektledare Logistik:

- Samla in och samordna underlag för prognoser från våra projektledare inom olika delar av landet.
- Ansvara för prognoser av elmätare mot vår franska leverantör.
- Ansvarig för vidareutveckling av avtal samt kontakter med och avrop från extern logistikpartner.
- Övervaka logistikhantering enligt kontrakt.
- Hantering, inläsning och arkivering av leveransdata.
- Ansvarig för kontakter och avrop från projektledare och arbetsledare.
- Logistikpartner till beställaren.
- Övergripande ansvarig för returprocessen till fabrik med tillhörande rapportering och statistikuppföljning.
- Hantera och rapportera avvikelser i logistikkedjan.
- Initiera och samordna inventering i lager.
- Delta i övergripande planering av projektet och förändringar av projektets milstolpar.
- Framtagning, vidareutveckling och rapportering av logistik KPI:er.

Vem är du?
Du bör ha en högskoleutbildning inom relevant område som tex industriell ekonomi eller logistik.
Ditt prestigelösa och jordnära sätt präglas av tydlighet, samtidigt som du inger förtroende med ditt sätt att vara. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med logistik, leverans, flöden och processer. Du är driven, kommunikativ och flexibel. Med ditt analytiska tankesätt drivs och motiveras du av att arbeta mot uppsatta mål samtidigt som du arbetar strukturerat och metodiskt och har ett intresse av att förstå och analysera hur processer fungerar och påverkar helheten. Du uppskattar att kommunicera med både partners, kunder och medarbetare för att upprätthålla en god affärsrelation.

Flytande i engelska i både tal och skrift.
B-körkort är ett krav.

Vad vi erbjuder:
Var med och utveckla ONE Nordic! Vi är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. Vi vill hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre. För att nå dit behöver vi kompetenta medarbetare som är nyfikna och engagerade. Vi är stolta över att ha skapat en arbetsplats som ger sina medarbetare möjlighet att utvecklas och växa. Vi erbjuder:

- Stora utvecklingsmöjligheter inom företaget
- Inspirerande och professionella kolleger inom ditt arbetsområde
- Attraktiva medarbetarförmåner
- Frihet under ansvar
- Stimulerande arbetsmiljö samt ett lokalt ansvar och mandat

Om arbetsgivaren:
ONE Nordic utvecklar Sveriges energiinfrastruktur och bygger ”Det nya energisamhället”.
ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av underhåll, entreprenader och tekniska konsulttjänster inom energis- och industrisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att underhålla, bygga, utveckla, modernisera och optimera kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energianläggningar. ONE Nordic har idag ca 1 000 medarbetare i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö. Läs mer på www.one-nordic.se.

Ansökan och frågor
Du ansöker genom att klicka på länken nedan där du bifogar ditt CV och personliga brev. Intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 21 juni 2020. Startdatum för tjänsten är i augusti.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Leif Carlsson på telefon 0701981466 alternativt Filipe Vasconcelos på telefon 0722374443 alternativt mail Filipe.Vasconcelos@one-nordic.se.

Facklig kontakt
Ola Skogström, 0705-64 84 92 (Unionen)
Bengt Persson, 0705-925110 (Ledarna)
Adnan Puzic 0703-422024 (Sveriges Ingenjörer)

Ansökan