Enhetschef Fälttjänster Nord inom Mätteknik-Sundsvall/Kista

ONE Nordic är en av Nordens ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem. ONE Nordic har idag ca 1200 medarbetare i Sverige och Norge. Huvudkontoret ligger i Malmö.

ONE Nordic koncernen, som är Nordens ledande service- och entreprenadföretag inom energibranschen, söker nu en Enhetschef till en nybildad enhet, Fälttjänster Nord. Placeringen är i Sundsvall eller Kista. Enheten bildas genom delning av vår fältverksamhet i Syd och Nord och enheten kommer vid sin start 1 april 2015 att omfatta 20 medarbetare.

Enheten ingår i Affärsenhet Mätteknik som i sin tur ingår i Affärsområde Konsult. Inom Konsult finns, förutom Mätteknik även Kärnkraft, Kraftöverföring och Trafik/Driftkommunikation.

Affärsområde Konsult erbjuder energibolagen, anläggningsägarna och förbrukare av energi konsultativa tjänster och specialistkompetens. Affärsområdet består av cirka 200 medarbetare. Våra tjänster finns inom områdena mätteknik, kärnkraft, trafik, driftkommunikation och kraftöverföring. Konsult är även ett växthus för bolagets mindre produkter/tjänster.

Affärsenhet Mätteknik erbjuder mättekniska tjänster till våra kunder såsom producenter, distributörer, entreprenörer, kommuner och användare av energi. Vi är ca 70 personer.

Med vår fältverksamhet och ackrediterade labb hjälper vi våra kunder med service, underhåll och kalibrering och verifiering av mätare och andra tjänster kopplade till energimätning.

Våra specialister hjälper kunderna att modernisera, optimera och underhålla mät- och styrsystem genom ett nära samarbete med leverantörer av utrustning och branschorganisationerna.

Arbetsbeskrivning

Som Enhetschef ansvarar du för daglig ledning, effektivisering och optimering av enheten Fälttjänster Nord.  I ansvaret ingår såväl personal och ekonomi som marknad och operativt genomförande i form av delaktighet i våra leveranser.

Det geografiska området för denna tjänst är från Norrköping och norrut med personal som idag utgår från Örebro, Upplands Väsby och Sundsvall.

Du är delaktig i att utveckla verksamheten enligt bolagets strategi och genom arbetet i Mättekniks ledningsgrupp tar du ansvar för det taktiska och operativa genomförandet. Du har ansvar för din enhets försäljning, resultat, personal och kundrelationer. Ansvaret innefattar även koordinering och optimering av material, konsultinsatser och underentreprenörer.

Du rapporterar till Affärsenhetschefen inom Mätteknik och samarbetar med stödfunktioner inom HR, Inköp, Juridik och Ekonomi.

Tjänsten förutsätter B-körkort.

Vem är du?

Du har troligtvis en utbildning från teknisk högskola eller liknande.

Vi söker en stark drivkraft som med god samarbetsförmåga kan leda Fälttjänster Nord mot tillväxt genom nya affärer och sund rekrytering. Du har erfarenhet från liknande verksamhet med fullt resultat och personalansvar. Du är marknadsinriktad och leder enligt ett coachande förhållningssätt.

Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom ledarskap, har branschkännedom och erfarenhet av affärsdrivande verksamhet med resultatansvar för att därigenom kunna driva affärerna och uppdragen så optimalt som möjligt.

ONE erbjuder ett intressant chefsuppdrag som kräver tydlighet, förändringsvilja och stort engagemang och som för rätt person kan innebära en utmärkt plattform för fortsatt karriär inom ONE.

Vårt erbjudande
 
Var med och utveckla ONE Nordic koncernen! Vi är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. Vi vill hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre. För att nå dit behöver vi kompetenta medarbetare som är nyfikna och engagerade och vi är stolta över att ha skapat en arbetsplats som ger sina medarbetare möjlighet att utvecklas och växa. Vi erbjuder:

 

  • Utvecklingsmöjligheter inom företaget
  • Inspirerande och professionella kolleger inom ditt arbetsområde
  • Attraktiva medarbetarförmåner
  • Frihet under ansvar
  • Stimulerande arbetsmiljö

 

Ansökan och frågor

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsenhetschef Mätteknik Åsa Holmander på telefon 0705-091817.

Passar du in på ovanstående profil, så tveka inte att ansöka redan idag! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen har löpt ut.

Sista ansökningsdag: 2015-03-15

Fackliga kontakter

Ola Skogström, 0705-64 84 92 (Unionen)
Jaakko Pulkkinen, 0706-99 79 66 (Ledarna)
Fredrik Andersson, 0706-75 01 55  (Sveriges Ingenjörer)

Håkan Ljungqvist, 0730-49 96 59 (SEF)

 

Ansökan