Enhetschef Driftkommunikation - Malmö/Kista

ONE Nordic är en av Nordens ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem. ONE Nordic har idag ca 1200 medarbetare i Sverige och Norge. Huvudkontoret ligger i Malmö.

ONE Nordic, som är en av Nordens ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn, söker nu en Enhetschef till affärsenheten Driftkommunikation med placering vid vår etablering i Malmö eller Kista, Stockholm.

Affärsområde Konsult erbjuder energibolagen, anläggningsägarna, och förbrukare av energi konsultativa tjänster och specialistkompetens. Affärsområdet består av cirka 200 medarbetare. Våra tjänster finns inom områdena mätteknik, kärnkraft, trafik, driftkommunikation och kraftöverföring. Konsult är även ett växthus för bolagets mindre produkter/tjänster.

Arbetsbeskrivning                                

Som Enhetschef ansvarar du för att leda och styra verksamheten både operativt och strategiskt. Du har eget resultat ansvar och arbetar tillsammans med enheten och våra säljare med att utveckla verksamheten och förstå marknaden. Flera av våra kunder står inför teknikskiften varför det är viktigt att följa hur marknaden utvecklas och skapa starka partnerssamarbeten med både underentreprenörer och materialleverantörer.

I ansvaret ingår såväl personal och ekonomi som marknad och operativt genomförande.

Det geografiska området för denna tjänst är i hela Sverige.

Du är delaktig i att utveckla verksamheten enligt bolagets strategi och genom arbetet i ledningsgruppen för affärsområde Konsult samt för enheten nedbrutna handlingsplaner tar du ansvar för det taktiska och operativa genomförandet. Du har ansvar för din enhets försäljning, resultat, personal och kundrelationer. Ansvaret innefattar även koordinering och optimering av material, konsultinsatser och underentreprenörer.

Du rapporterar direkt till Affärsområdeschefen för Affärsområde Konsult och samarbetar med stödfunktioner inom HR, Inköp, Juridik och Ekonomi.

Tjänsten förutsätter B-körkort.

Vem är du?

Du har troligtvis en utbildning från teknisk högskola eller liknande.

Vi söker en stark drivkraft som med självklar auktoritet och stabilitet kan ge Driftkommunikation den framskjutna roll det förtjänar och som kan utveckla enheten i linje med företagets vision. Du har erfarenhet från liknande verksamhet där du har haft fullt resultat och personalansvar. Du är marknadsinriktad och leder enligt ett coachande förhållningssätt.

Du har en bakgrund inom kommunikationsområdet och begrepp som satelitkommunikation, fiber, TCP/IP, länkar och SDH/PDH är begrepp som du behärskar.

Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom ledarskap.

ONE erbjuder ett intressant chefsuppdrag som kräver tydlighet, förändringsvilja och stort engagemang och som för rätt person kan innebära en utmärkt plattform för fortsatt karriär inom ONE.

Vårt erbjudande
 
Var med och utveckla ONE Nordic koncernen! Vi är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. Vi vill hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre. För att nå dit behöver vi kompetenta och drivna ledare som är nyfikna och engagerade och vi är stolta över att ha skapat en arbetsplats som ger medarbetare möjlighet att utvecklas och växa. Vi erbjuder:

  • Stora utvecklingsmöjligheter inom företaget
  • Inspirerande och professionella kolleger inom ditt arbetsområde
  • Attraktiva medarbetarförmåner
  • Frihet under ansvar
  • Stimulerande arbetsmiljö

Ansökan och frågor

I denna rekryteringsprocess samarbetar ONE med TNG Group AB. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Angelina Olson på telefon 0768-384163.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut.

Du ansöker via http://www.tng.se/lediga-jobb/enhetschef-driftkommunikation-till-one-nordic-ab

Märk din ansökan med ”ONE 1504”

 

Fackliga kontakter

Ola Skogström, 0705-648492 (Unionen)
Jaakko Pulkkinen, 0706-99 79 66 (Ledarna)
Fredrik Andersson, 0706-75 01 55  (Sveriges Ingenjörer)

Håkan Ljungqvist, 0730-49 96 59 (SEF Mitt)

Anders Kristiansson, 0705-91 67 89 (SEF Syd)

Ansökan