Projektledare/specialist trainee - Stockholm

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem. ONE Nordic har idag ca 1 000 medarbetare i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Vill du utvecklas inom teknik, projektledning och ledarskap i en spännande miljö och i kundprojekt där vi bygger ”Det nya energisamhället”?
ONE Nordic är ett företag som satsar på unga talanger. Vårt traineeprogram är den perfekta bryggan mellan studier och arbetsliv. Vårt traineeprogram är en del av företagets långsiktiga försörjning av medarbetare i nyckelpositioner. Som trainee erbjuder vi dig en unik start på din karriär. Genom rollen som trainee ges du möjlighet att få en helhetssyn, ett brett kontaktnät, unika kunskaper och personlig utveckling, samtliga viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete inom koncernen.

Som trainee blir du anställd hos en av Nordens största leverantörer av tekniska tjänster, service och entreprenad inom energisektorn. Du ges möjlighet att arbeta med kända varumärken så som E.ON, Ellevio, Vattenfall, Uniper, Trafikverket, Förbifart Stockholm, Stockholm Stad och andra stora kommuner inom landet samt olika kända varumärken inom tillverkande industri etc, På ett mer övergripande plan bidrar du till ONE Nordics vision om att bygga Det nya energisamhället. ONE Nordics mål är att ligga i täten och bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare att bygga nya, samt att underhålla, modernisera och optimera befintliga anläggningar så att de dels följer senaste miljö-, kvalitets-, och lagkrav, dels att de är så effektiva som möjligt.

ONE Nordic har verksamhet i Sverige som utgör basen för koncernens verksamheter. Vi når kunder över hela landet inom flera olika verksamheter − såsom elnät och stationer (0,4-400kV), belysning, fiber, trafikinformatik, industriservice, teknisk fastighetsförvaltning, värmekraft, spårburen trafik, gas, fjärrvärme, kärnkraft, vattenkraft, vindkraft, energimätning, driftkommunikation, elkraft och automation.

ONE Nordics traineeprogram är certifierat och öppet för nyexaminerade civil- och högskoleingenjörer. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med projektledning, konstruktionsarbete, anbud och kalkylering samt ekonomi och inköp. Parallellt med detta kommer du att få delta i utbildningar inom projektledning, ledarskap, entreprenadjuridik och kommunikation. Arbete ute i fält ingår som en del av traineeperioden. Efter programmet tror vi att du har förutsättningar att göra en lysande karriär inom ONE Nordic!

  • Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela gruppen där ni bland annat möter koncernledningen och andra nyckelpersoner.
  • Praktikperioder ute i fält, inom projektledning samt beredning/konstruktion.
  • Gemensamt utbildningsprogram som löper parallellt med praktikperioderna och samlar hela traineegruppen för att ge dig en god plattform inom många viktiga områden som ledarskap, projektledning, entreprenadjuridik och kommunikation.
  • Uppföljning, coaching, omladdning sker mellan praktikperioderna både i grupp och individuellt.
  • Placeringen och din fortsatta karriär inom koncernen diskuterar vi tillsammans under programmet.
  • Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.

Målgrupp
Drivna civil-/högskoleingenjörer

Krav
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
B-körkort

Traineeprogram Fakta
Ansökningsdatum: 2019-10-08-2020-03-15
Rekrytering: Våren 2020 
Startdatum traineeprogram: September 2020
Varaktighet traineeprogram: 12 månader
Ort: Stockholm
Antal platser: 1
Anställningsform
: Tillsvidareanställning med provanställning
Kontakt: Andrea Rexö, Andrea.rexo@one-nordic.se

Ansökan