Automationsingenjör - Östersund

Från och med årsskiftet 2020 tar ONE Nordic AB över ansvaret för underhåll inkl. mindre projekt och lokal drift av Fortums 119 vattenkraftkraftstationer, 232 dammar samt 209 aggregat. Dessa finns i Gullspångsälven, Klarälven, Ljusnan, Ljungan, Dalälven, Indalsälven och Ångermanälven. Vi söker nu initiativrika, drivna och affärsmässiga automationsingenjörer som vill vara med på denna spännande resa. Är det du?

Arbetsuppgifter

I rollen som automationsingenjör hos One Nordic Hydro kommer ditt dagliga arbete att bestå av bland annat:
  • PLC/HMI Programmering (Siemens och ABB)
  • Delta i stora och små investeringsprojekt
  • Hjälpa projekten med kravställning, integration, idriftsättning m.m
  • Delta i felsökning och åtgärda fel 
Du arbetar både självständigt och i team bestående av de erfarna ingenjörer, servicetekniker och projektledare som finns i företaget såväl som med kollegorna på din etablering. Projektledning kan bli aktuellt för rätt person.

Vem är du?
Vi söker dig som har Ingenjörsexamen inom el/automation/reglerteknik eller likvärdig kompetens inom Vattenkraft eller industriellt underhåll. Du har erfarenhet av programmering av Siemens Simatic S7, helst inom vattenkraft eller industri.  Du är tekniskt kunnig inom styrsystem och kringutrustning samt väl förtrogen med gällande föreskrifter och standarder inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet av provning och idrifttagning, felsökningar av styr- och reglersystem samt PLC/HMI Programmering (Siemens och ABB) inom vattenkraft. Även kunskap/erfarenhet inom hydraulik är meriterande

Tjänsten kräver B körkort då resor förekommer i tjänsten.

För att passa in i rollen som automationsingenjör behöver du som person att vara ödmjuk, social och entreprenörsmässig. Ett brett tekniskt kunnande är meriterande. Det är en självklarhet att du delar vårt höga säkerhetstänk.
 
Vårt erbjudande
Var med och utveckla ONE Nordic! Vi är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. Vi vill hela tiden utveckla oss och bli ännu bättre. För att nå dit behöver vi kompetenta medarbetare som är nyfikna och engagerade. Vi är stolta över att ha skapat en arbetsplats som ger sina medarbetare möjlighet att utvecklas och växa. Vi erbjuder:

  • Stora utvecklingsmöjligheter inom företaget
  • Inspirerande och professionella kolleger inom ditt arbetsområde
  • Attraktiva medarbetarförmåner
  • Frihet under ansvar
  • Stimulerande arbetsmiljö
Låter det intressant?
Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Roger Blomqvist 073-0625361.

Vi går igenom ansökningarna löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansökan