Strategisk Inköpare - Malmö

Vill du göra skillnad för svensk infrastruktur? Tillsammans med engagerade kollegor får du arbeta med Sveriges mest ledande företag inom infrastruktur. ONE Nordic söker nu en Strategisk Inköpare.  
 
Rollen
Som strategisk inköpare har du det övergripande ansvaret för styrning av tilldelade kategorier. Du bevakar företagets intressen i form av att arbeta med ”totalkostnad”, vilket innebär pris såväl som kvalitet, säkerhet, risk, logistik och miljö. Vidare har du det yttersta leverantörsansvaret för alla leverantörer och ansvarar för att kontrakt och ramavtal uppehålls och följs. Du kommer att supportera verksamheten i frågor gällande IFS ERP Systemet, Qlikview, GURU och andra system/verktyg mellan det strategiska och operativa inköpet. De interna kontaktytorna är framförallt med avdelningschefer, projektledare och beredare och de externa är leverantörer & partners från tillverkningsindustrin och entreprenörer.
Du utvecklar, tillsammans med dina kollegor, våra inköpsrutiner och processer, du arbetar självständigt och rapporterar till chefen för inköp. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö. En del resor förekommer i jobbet, i huvudsak inom Sverige.
 
Övergripande arbetsuppgifter

  • Identifiera områden för förbättring genom egna initiativ, ihop med andra funktioner och verksamheten
  • Genomföra avtals- och prisförhandlingar
  • Avtalshantering och uppföljning inkl. återkoppling från och till strategiska leverantörer/partners
  • Initiera nya avtal och underhålla befintliga
  • Leda eller delta i större upphandlingar i projekt
  • Delta med att arbeta fram och implementera gemensamt utformade inköpsstrategier som leder till verksamhetsstyrning
  • Upprätthålla goda relationer så väl internt som externt
  • IFS ERP System Super User, verka som intern expert för våra system som används inom inköpsfunktionen
  • Hantering av leveranskedjan
 
Bakgrund och kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs ett starkt eget driv, en god social kompetens samt att du är bra på att skapa och upprätthålla kontakter både internt och externt. Du trivs med både helhet och detaljer och värnar om ett gott slutresultat i din leverans. Din förmåga att bygga relationer och bidra till utveckling och lönsamhet fullkomligt briljerar och bland dina kollegor är du en självklar medspelare! Du känner dig bekväm med att både leda och vara aktiv deltagare i projekt – allt beroende på situation. Du har en utomordentlig förmåga att bygga relationer och bidra till utveckling och lönsamhet och bland dina kollegor är du en självklar lagspelare.
 
Vi tror du har en utbildning inom Supply Chain Management, Ekonomi, Teknik eller ha byggt upp motsvarande kompetens via yrkeslivserfarenhet. Du bör ha inköpserfarenhet som operativ, projekt eller strategisk inköpare. En fördel är att komma från branscher som bygg, teknik, nät, el- eller kraftbolag.

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, kan uttrycka dig i tal och skrift och kan förhandla på båda språken. Kan du ytterligare språk är det meriterande. Du måste kunna hantera MS Office programmen och goda kunskaper i Excel är ett krav.
Dina personliga egenskaper kommer att väga tyngre än erfarenhet. Att vara en förebild och ”walk the talk” är en viktig egenskap.
 
Mer information och ansökan
Har du mera frågor är du välkommen att kontakta Inköpschef Mick Messing: M +46 76 134 7485, michiel.messing@one-nordic.se, tack.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 

Ansökan