Projektledartrainee - Karlshamn
Vi söker ingenjörstraineer som vill utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället för nästa generation"! Vill du utvecklas inom teknik, projektledning, affärsmannaskap och ledarskap i en spännande miljö och i kundprojekt i en framtidsbransch? Då är ONE Nordics traineeprogram för projektledare rätt för dig!

ONE Nordic är ett företag som satsar på unga talanger. Vårt traineeprogram är den perfekta bryggan mellan studier och arbetsliv. Traineeprogrammet är en del av företagets långsiktiga försörjning av medarbetare i nyckelpositioner. Som trainee erbjuder vi dig en unik start på din karriär. Genom rollen som trainee ges du möjlighet att få en helhetssyn över energisektorn, ett brett kontaktnät i branschen, unika kunskaper och personlig utveckling, samtliga viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete inom ONE Nordic koncernen. 

Du blir anställd som trainee hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska konsulttjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn. ONE Nordics mål är att ligga i täten och bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare att bygga nya, samt att underhålla, modernisera, digitalisera och optimera befintliga anläggningar så att de dels följer senaste miljö-, kvalitets-, och lagkrav, dels att de är så effektiva som möjligt. På ett mer övergripande plan bidrar du till ONE Nordics vision om att utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället för nästa generation"!
 
Vi arbetar med kunder över hela landet inom flera olika verksamhetsområden inom energisektorn − såsom elnät och stationer (0,4-400kV), vattenkraft, vindkraft, energimätning, belysning, trafikinformatik, industriservice, teknisk fastighetsförvaltning, värmekraft, gas, fjärrvärme, kärnkraft, driftkommunikation, elkraft och automation. Du ges möjlighet att arbeta i våra spännande kundprojekt med de mest kända och största aktörerna på marknaden så som E.ON, Ellevio, Fortum, Vattenfall, Uniper, Trafikverket, Förbifart Stockholm, Stockholm Stad och andra stora kommuner inom landet samt olika kända varumärken inom tillverkande industri etc,

Om traineeprogrammet
ONE Nordics traineeprogram är certifierat och öppet för nyexaminerade civilingenjörer. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med projektledning, affärsmannaskap, kundkontakter, anbud och kalkylering samt konstruktionsarbete, ekonomi och inköp. Parallellt med detta kommer du att få delta i utbildningar inom projektledning, affärsstrategi, ledarskap, entreprenadjuridik och kommunikation. Att leda medarbetare ute i fält ingår som en viktig del av traineeperioden. Efter programmet tror vi att du har förutsättningar att göra en lysande karriär inom ONE Nordic!

• Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela traineegruppen där ni bland annat möter koncernledningen och andra nyckelpersoner.

• Praktikperioder. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta praktiskt med projektledning, kundkontakter, anbud och kalkylering samt ekonomi och inköp. Arbete tillsammans med medarbetare ute i fält ingår som en del av traineeperioden. 

• Ett gemensamt utbildningsprogram löper parallellt med praktikperioderna. Utbildningsprogrammet samlar hela traineegruppen och ger dig en god plattform inom många viktiga områden så som ledarskap, affärsmannaskap, projektledning, entreprenadjuridik, kvalitet, miljö, arbetsmiljö, försäljning och kommunikation.

• Uppföljning, coaching, omladdning, teamaktiviteter och studiebesök i olika kundprojekt/verksamheter sker mellanpraktikperioderna både i grupp och individuellt.

• Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.


Målgrupp
Drivna civilingenjörer

Krav
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
B-körkort      
 
Traineeprogram Fakta 
Ansökningsdatum: 2021-09-01–2021-12-15
Rekrytering: 2021-12-16–2022-02-01
Startdatum traineeprogram: 1 mars 2022
Varaktighet traineeprogram: 12 månader
Ort: Karlshamn
Antal platser: 1
Anställningsform
: Tillsvidareanställning med provanställning
Kontakt: Petra Berg, petra.berg@one-nordic.se

Ansökan