Projektchef/Huvudprojektledare inom Stationer-Växjö

ONE Nordic är en av Nordens ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem. ONE Nordic har idag ca 1200 medarbetare i Sverige och Norge. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Vill du arbeta med spännande eltekniska projekt inom entreprenader?Affärsområde Entreprenad söker nu en projektchef/huvudprojektledare med inriktning stationer till vår etablering i Växjö.

Affärsområde Entreprenad består av cirka 200 medarbetare. Våra entreprenadtjänster innefattar både nybyggnation och uppgradering av befintliga anläggningar och distributionsnät inom energiområdet. Här samlas omfattande totalentreprenader samt utförandeentreprenader inom stam- & regionnät över 40 kV. Här samlas också entreprenader inom värme, industri och vattenkraft. 

Arbetsuppgifter

I rollen som projektchef/huvudprojektledare ansvarar du för genomförandet av tekniska entreprenadprojekt tillsammans med våra kompetenta medarbetare inom konstruktion, montage och driftsättning.

  • Delta i anbudsskedet och godkänna anbudskalkyl samt avtalsvillkor för att kvalitetssäkra ett eventuellt genomförande
  • Huvudansvarig för ett eller flera projekt
  • Huvudansvarig för att projekt genomförs i enlighet med kontrakt. Stöd av uppsatt projektorganisation och stödfunktioner
  • Ansvara för att bemanna projektorganisation (tillsättande, planering, delegering och dimensionering av resurser i projekt)
  • Fullt resultatansvar i projekt
  • Ansvara i projekt för att identifiera, analysera och minimera risker och problem
  • Arbetsledning genom ledande montör eller projektledare alternativt arbetsledning på plats
  • Ansvara för kontakter med kunder, underentreprenörer och materialleverantörer
  • Genomföra/medverka vid ombuds, bygg och samordningsmöten i projekt

 

 

 

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning motsvarande 3 till 4 års studier med påbyggnadsutbildning inom ledarskap, projektledning och ekonomistyrning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du har mycket god elteknisk kompetens med operativ inriktning på 10-130 kV. samt flera års erfarenhet innehållande projektstyrning (operativ projektledning), ledarskap och resultatansvar. Du har även erfarenhet från entreprenadprojekt samt kommersiell förmåga och affärsmannaskap. Kompetenser inom ESA05, BAS U/P samt ABT 07 är meriterande.

Då arbetsuppgifter i rollen berör större och mer komplexa uppdrag krävs den en mycket djup kompetens inom områdena projektstyrning, förhandlingskunskap, presentationsteknik och ekonomiuppföljning.

För att kunna axla rollen krävs god organisations- och delegeringsförmåga, kunskap om projektekonomi samt förståelse för prognosläggning och kassaflöde. Du ska också kunna leda ett större team och genomföra arbete tillsammans samt kunna leda flera projektorganisationer på olika geografiska platser.

Egenskaper som är viktiga för rollen är att du är strukturerad, har ett positivt engagemang, har ett teknikintresse, är förändringsvillig, har en helhetssyn och är lösningsorienterad. För rätt person erbjuds ett fritt arbete med stora möjligheter att påverka och utvecklas tillsammans med ONE Nordic AB.

Ansökan och frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta affärsenhetschef Jonas Greberg, 070-375 57 73.

Sista ansökningsdatum: 2015-05-10

Fackliga kontakter

Roland Larsson, 0706-20 27 73 (Unionen) Jaakko Pulkkinen, 0706-99 79 66 (Ledarna) Fredrik Andersson,0706-75 01 55(Sveriges Ingenjörer)

Ansökan